Skip to main content

Bobotov Kuk

2 dana / 1 noćenje

OPŠTE INFORMACIJE

Planinarska tura Durmitor, najviši vrh Bobotov kuk (2.523 mnm), ujedno i najviši vrh Crne Gore. Uspon na njega predstavlja najveće zadovoljstvo za sve planinare! Planinarska tura koja pruža najljepše poglede - pravi planinarski užitak i doživljaj!

PREGLED ARANŽMANA

Dan 1

Dolazak u kamp "Sutjeska" na Tjentištu u poslijepodnevnim satima, raspremanje i večera. Uveče se družimo uz muziku u našem restoranu. Naši uposleni će Vam predočiti raspored aktivnosti za naredni dan.

Dan 2

Planinarska tura koja pruža najljepše poglede – pravi planinarski užitak i doživljaj.
Početak staze je sa asfaltnog regionalnog puta od prevoja Sedlo, gdje je parking i mjesto za plaćanje karte za ulaz u NP. Staza kreće sa prevoja u pravcu sjevera, blagim usponom preko travnatih površina, jasno uočljivim pastirskim puteljkom. Nadalje ide ispod samih stijena Uvite grede, iznad sipara i na taj način se stiže do jednog strmog usjeka (savladati ga uz pomoć ruku !), koji je najozbiljnija prepreka na dijelu staze od Sedla do Zelenog vira. Prolaskom usjeka ulazite u prelijepu dolinu okruženu vrhovima Uvite grede, Šljemena, Bandijerne, Zubaca i Vjetrenih brda. Grandiozna figura Bobotovog kuka koja dominira čitavim prostorom, pojavljuje se na vidiku. Narednih oko 1,5 km puteljak ide travnatim površinama i bez većih napora stiže do jedne udoline koja se zove Surutka, gdje postoji oznaka za izvor pitke vode. Sljedeća, lagana dionica je od Surutke do Zelenog vira. Od Surutke blagim usponom od nekoliko desetina metara dolazite na prevoj sa kojeg je odličan pogled na Šarene pasove i Samar, kao i na sam Bobotov kuk.

HRANA

U našem restoranu ćete imati priliku probati razne specijalitete iz naših krajeva. Ukusna domaća hrana po kojoj ćete pamtiti Vaš boravak u našem kampu svakodnevno se priprema od svježih sastojaka a neka od jela su musaka, sarma, pite ispod sača, domaći sir i kajmak, jagnjetina ispod sača i mnoga druga jela.
Vodimo računa i o potrebama i zahtjevima naših gostiju, pa smo tako pripremili i poseban meni za vegane i vegetarijance. Pri dolasku u naš kamp ili prilikom rezervacije bitno je samo da nas napomenete i naš chef će se pobrinuti da i ostali "malo probaju" Vaše jelo.

SMJEŠTAJ

Ukupno 90 ležajeva raspoređeno je u smještajne jedinice. Kada su u pitanju bungalovi, u ponudi imamo dvokrevetne, četverokrevetne i osmokrevetne bungalove na dvije etaže. Osmokrevetni bungalovi pogodni su za porodice i veće grupe, privatno kupatilo nalazi se na prvom spratu.
Takođe, kamp posjeduje šest apartmana sa privatnim kupatilom, koji se nalaze u glavnom objektu, iznad restorana.

Lokacija

GPS Koordinate našeg kampa: Latitude: 43.370527 Longitude: 18.701239

Ovaj aranžman UKLJUČUJE

  • Smještaj u bungalovima
  • Usluga licenciranog vodiča
  • Transport
  • Obroci

Ovaj aranžman NE UKLJUČUJE

  • Taksa za Nacionalni park od 5€

Cijena od €126 po osobi

Napravite rezervaciju

Pratite nas na Instagramu