Bobotov Kuk

2 dana / 1 noćenje

OPŠTE INFORMACIJE

Planinarska tura Durmitor, najviši vrh Bobotov kuk (2.523 mnm), ujedno i najviši vrh Crne Gore. Uspon na njega predstavlja najveće zadovoljstvo za sve planinare! Planinarska tura koja pruža najljepše poglede - pravi planinarski užitak i doživljaj!

PREGLED ARANŽMANA

Dan 1

Dolazak u kamp "Sutjeska" na Tjentištu u poslijepodnevnim satima, raspremanje i večera. Uveče se družimo uz muziku u našem restoranu. Naši uposleni će Vam predočiti raspored aktivnosti za naredni dan.

Dan 2

Nakon doručka u kampu Sutjeska, terenskim vozilima dolazimo do Durmitora. Početak staze je sa asfaltnog regionalnog puta od prevoja Sedlo, gdje je parking i mjesto za plaćanje karte za ulaz u NP. Staza kreće sa prevoja u pravcu sjevera, blagim usponom preko travnatih površina, jasno uočljivim pastirskim puteljkom.
Od Velike previje počinje završni uspon na Bobotov kuk, sa oko 170 mnm uspona. Taj dio staze je posebna cjelina, jer se radi o velikoj kamenoj gromadi! Staza sa Velike previje ide ulijevo ispod stijena i ubrzo izlazi na drugi prevoj između samog vrha i susjednog vrha Đevojka – Soa nebeska. To mjesto je fantastičan vidikovac na Škrčka jezera i dolinu Škrke!
Dalje, prema vrhu nastavljate udesno. Uska staza veoma eksponiranim liticama vijuga do samog vrha. Na ovom dijelu treba biti dodatno oprezan (uglavnom postoji sajla) i to je najopasniji dio čitave staze.
Vrh je kamena stijena relativno male površine, prekrivena kamenjem izdrobljenim od udara gromova.
Pogled je izvanredan u svim pravcima, uživaćete u raskošnim ljepotama Durmiotra i napraviti sjajne fotografije!

HRANA

U našem restoranu ćete imati priliku probati razne specijalitete iz naših krajeva. Ukusna domaća hrana po kojoj ćete pamtiti Vaš boravak u našem kampu svakodnevno se priprema od svježih sastojaka a neka od jela su musaka, sarma, pite ispod sača, domaći sir i kajmak, jagnjetina ispod sača i mnoga druga jela.
Vodimo računa i o potrebama i zahtjevima naših gostiju, pa smo tako pripremili i poseban meni za vegane i vegetarijance. Pri dolasku u naš kamp ili prilikom rezervacije bitno je samo da nas napomenete i naš chef će se pobrinuti da i ostali "malo probaju" Vaše jelo.

SMJEŠTAJ

Ukupno 90 ležajeva raspoređeno je u smještajne jedinice. Kada su u pitanju bungalovi, u ponudi imamo dvokrevetne, četverokrevetne i osmokrevetne bungalove na dvije etaže. Osmokrevetni bungalovi pogodni su za porodice i veće grupe, privatno kupatilo nalazi se na prvom spratu.
Takođe, kamp posjeduje šest apartmana sa privatnim kupatilom, koji se nalaze u glavnom objektu, iznad restorana.

Lokacija

GPS Koordinate našeg kampa: Latitude: 43.370527 Longitude: 18.701239

Ovaj aranžman UKLJUČUJE

  • Smještaj u bungalovima
  • Usluga licenciranog vodiča
  • Transport
  • Smještaj u bungalovima
  • Usluga licenciranog vodiča
  • Večera, doručak i lunch paket tokom izleta
  • Transport

Ovaj aranžman NE UKLJUČUJE

  • Taksa za Nacionalni park od 5€
Napravite rezervaciju

Pratite nas na Instagramu