rafting-na-tari-dvodnevni-paket

Rafting na Tari

Dvodnevni Tara rafting aranžman Brštanovica - Šćepan polje u organizaciji kampa "Sutjeska" u dužini od 19km rezervišite u periodu Maj - Septembar.

Dolazak u naš kamp u poslepodnevnim časovima. Smjestite se i raskomotite u našem kampu "Sutjeska" a nešto kasnije se vidimo na večeri. Imaćete priliku probati raznovrsna ukusna domaća jela sa našeg organskog menija. Nakon večere slijedi druženje uz logorsku vatru i muziku.

Kanjon rijeke Tare

Kanjon rijeke Tare dugačak je čak 60km i po veličini je drugi u svijetu, a prvi u Evropi. Kanjon Tare predstavlja jednu od rijetkih oaza netaknute prirode i rezervat je za mnoge endemske vrste biljaka i životinja zbog čega je 1977. godine upisan u UNESCO. Bistra, pitka planinska rijeka Tara koja protiče kroz kanjon poznata je i kao „Suza Evrope“ a nastaje od dvije riječice – Opasanicec i Veruše, ispod planine Komovi. Najatraktivniji dio za rafting je poslednjih 25km riječnog toka.

Резултат слика за unesco

kanjon-rijeke-tare-kamp-sutjeska

Polazak iz našeg kampa u dogovoreno vrijeme, transport i oprema su obezbjeđeni. Iskusni i sertifikovani skiperi će voditi brigu o Vama, objasniti Vam sve što treba da znate o raftingu i pobrinuti se da Vaš uzbudljivi rafting Tara aranžman protekne u najboljem redu.

Nije potrebno prethodno iskustvo, sve informacije i bitne napomene dobićete na putu do Brštanovice od naših skipera a prije samog polaska naknadno ćete dobiti instrukcije o ponašanju na čamcu.

Dužina Tara rafting spusta je oko 19km a trajanje zavisi od vodostaja rijeke Tare. U Maju, kada je vodostaj rijeke povećan, rafting traje kraće ali je i uzbudljiviji te ga preporučujemo svima koji žele osjetiti adrenalin i u potrazi su za avanturom. S druge strane, niži vodostaj je u toku mjeseca Jula i Avgusta, rafting Tarom traje duže i tada nam u goste obično dolaze porodice.

Nakon realizovanog rafting aranžmana svi učesnici će biti prebačeni nazad do kampa „Sutjeska“ i tu se naše druženje završava. Nadamo se da ćete biti zadovoljni organizacijom i da ćemo se ponovo družiti u budućnosti.

kamp-sutjeska-rafting-na-tari

Ovu aktivnost je moguće kombinovati sa drugim aktivnostima u našoj ponudi.

Kontaktirajte nas i zajedno ćemo kreirati najzubudljiviji višednevni aranžman. Rafting Tarom možete kombinovati sa bilo kojom od aktivnosti iz kategorije „Planinarenje“ ili „ATV Quad“.