tri-dana-rafting-aranzman-kamp-sutjeska

Rafting na Tari

Trodnevni Tara rafting aranžman je jedan od najpopularnijih aranžmana u našoj ponudi. Tri dana, dva noćenja, rafting najuzbudljivijim dijelom Tare i dovoljno vremena da odmorite dušu u srcu nacionalnog parka Sutjeska, u našem istoimenom kampu, obiđete Tjentište, spomenik oslobodilačke borbe na Tjentištu, muzej a možda se odlučite i na neku zabavniju varijantu - posjetu Perućici ili pak Trnovačkom jezeru.

Po dolasku u kamp naše osoblje će Vas ugostiti i otpratiti do Vaših bungalova, udobno se smjestite i raskomotite a za Vas ćemo pripremiti večeru po Vašem izboru. Nakon večere se družimo uz logorsku vatru i muziku.

Kanjon rijeke Tare

Kanjon rijeke Tare dugačak je čak 60km i po veličini je drugi u svijetu, a prvi u Evropi. Kanjon Tare predstavlja jednu od rijetkih oaza netaknute prirode i rezervat je za mnoge endemske vrste biljaka i životinja zbog čega je 1977. godine upisan u UNESCO. Bistra, pitka planinska rijeka Tara koja protiče kroz kanjon poznata je i kao „Suza Evrope“ a nastaje od dvije riječice – Opasanicec i Veruše, ispod planine Komovi. Najatraktivniji dio za rafting je poslednjih 25km riječnog toka.

Резултат слика за unesco

kanjon-rijeke-tare-kamp-sutjeska

Polazak iz našeg kampa u dogovoreno vrijeme, transport i oprema su obezbjeđeni. Iskusni i sertifikovani skiperi će voditi brigu o Vama, objasniti Vam sve što treba da znate o raftingu i pobrinuti se da Vaš uzbudljivi rafting Tara aranžman protekne u najboljem redu.

Nije potrebno prethodno iskustvo, sve informacije i bitne napomene dobićete na putu do Brštanovice od naših skipera a prije samog polaska naknadno ćete dobiti instrukcije o ponašanju na čamcu.

Dužina Tara rafting spusta je oko 19km a trajanje zavisi od vodostaja rijeke Tare. U Maju, kada je vodostaj rijeke povećan, rafting traje kraće ali je i uzbudljiviji te ga preporučujemo svima koji žele osjetiti adrenalin i u potrazi su za avanturom. S druge strane, niži vodostaj je u toku mjeseca Jula i Avgusta, rafting Tarom traje duže i tada nam u goste obično dolaze porodice.

Po završetku raftinga svi učesnici će biti prebačeni našim terenskim vozilima nazad do kampa.

Sledećeg dana, nakon doručka, naše druženje se završava. Hvala Vam što ste odabrali nas i vidimo se.

kamp-sutjeska-rafting-na-tari

Ovu aktivnost je moguće kombinovati sa drugim aktivnostima u našoj ponudi.

Kontaktirajte nas i zajedno ćemo kreirati najzubudljiviji višednevni aranžman. Rafting Tarom možete kombinovati sa bilo kojom od aktivnosti iz kategorije „Planinarenje“ ili „ATV Quad“.