Skip to main content
Kamp "Sutjeska" Ponuda za 2021. godinu

Čovjek i priroda / Planinarenje u NP Sutjeska

1

Prvi dan - Dolazak

Dolazak u kamp "Sutjeska" na Tjentištu u poslijepodnevnim satima, raspremanje i večera. Uveče se družimo uz muziku u našem restoranu. Naši uposleni će Vam predočiti raspored aktivnosti za naredni dan.
2

Drugi dan - Trnovačko jezero

Nakon doručka svi učesnici aranžmana kreću u avanturu našim terenskim vozilima ka Prijevoru. Pravimo pauzu u prašumi Perućici. Sa proširenja na putu u Dragoš selu vijuga pješačka staza duga oko 200 m do uređenog vidikovca, sa kojeg je odličan pogled na vodopad Skakavac. Put od Dragoš sela nastavlja dalje u pravcu Maglića ( Prijevora ). Sa raskrsnice produžavamo do Prijevora još oko 3,5 km.
Prijevor (1.668 mnm) je prostrani, zaravnjeni brijeg podno najvišeg vrha Maglića sa zapadne strane. Pogled sa Prijevora na Maglić je fantastičan ! Od vrha Maglića preko Prijevora se u pravcu zapada spušta rbatina na kojoj na oko 400 m od puta postoji vidikovac na prašumu Perućicu, vrhove Maglić, Volujak, Zelengoru, i dr. Na Prijevoru postoji prostrana zaravan pogodna za parkiranje većeg broja vozila. Sa Prijevora se spuštamo ka suvoj jezerini i odatle nastavljamo put ka Trnovačkom jezeru. Iz jezerine ka Trnovačkom jezeru slijedi uzbrdica. Na jezeru pravimo pauzu za odmor, kupanje i fotografisanje. Po povratku sa avanture u kamp "Sutjeska" Vas čeka ručak, specijaliteti domaće kuhinje, slatki i slani, kako biste obnovili energiju jer već sutra krećemo u nove pohode. Slobodno vrijeme iskoristite po želji, večera će biti servirana po dogovoru.
3

Treći dan - Donje bare - Borić - Gornje bare

Donje Bare je jezero koje se nalazi u sjeveroistočnom dijelu Zelengore, a nalazi se na visini od 1490m. Sa našim profesionalnim vodičima posjetite ovo jezero koje se nalazi nekih dvadesetak kilometara od Tjentišta, dugo je 250 a široko 120 metara, najveća dubina je oko 4,5 metara. Okruženo je planinskim vrhovima: Ardov (1723 m), Planinica (1874 m) i Mala Siljevica (1720 m) . Tokom hladnijih zima bude okovano ledom. Laganom šetnjom stazom u dužini 400m koja vodi ka ivici kanjona Sutjeske, dolazimo do vidikovca Borić. Sa ovog mjesta se vidi cijeli kanjon i planine Vučevo, Maglić, Volujak, prašuma Perućica, Dragoš sedlo i Prijevor, dolina Tjentišta, ostaci starih gradova Vratar i Vratac, kao i Kosman. Do Gornih bara stiže se pješice za tridesetak minuta pravcem sjeverozapad od jezera Donje bare. Smješteno je na nadmorskoj visini od 1.550m. Dugačko je oko 150 metara, široko oko 80m, a najveća dubina oko 2m. Nakon obilaska jezera Gornje bare vraćamo se u kamp gdje nas čeka ručak, večera, druženje uz logorsku vatru u našem restoranu.
4

Četvrti dan - Jahanje konja (Pašna poljana)

Za kraj aranžmana ostavili smo jahanje konja u mjestu Pašna poljana na Zelengori. Na Pašnoj poljani će se Sreten, Vaš instruktor jahanja, pobrinuti da naučite osnove ukoliko niste ranije jahali konje ali i da Vam prenese neka iskustva iz svog dugogodišnjeg rada sa ovim veličanstvenim bićima. Po završetku jahanja slijedi povratak na kamp "Sutjeska" gdje Vas očekuje ručak. Nakon ručka aranžman se završava. Hvala Vam na povjerenju i do sledećeg puta!
donje-bare-jezero-kamp-sutjeska
Cijena aranžmana je 210€ po osobi
● Sve takse i osiguranja
● Ulaznice za Nacionalni Park
● Svi obroci
● Usluge vodiča i vozača
● Usluge instrutkora jahanja
● Smještaj u bungalovima
● MINIMALAN BROJ UČESNIKA: 4

  Trnovačko jezero

  Planinarenje do Trnovačkog jezera

  Planina Maglić

  Planinska tura Maglić, najviši vrh u BiH

  Bobotov kuk

  Planinarenje Durmitorom – Bobotov kuk

  Prašuma Perućica

  Trekking tura prašuma Perućica i pogled na Skakavac