Skip to main content
donje-bare-jezero-kamp-sutjeska

Donje bare – Borić – Gornje bare

Donje Bare je jezero koje se nalazi u sjeveroistočnom dijelu Zelengore, a nalazi se na visini od 1490m. Jezero je dugačko oko 200m, široko 140m a najveća izmjerena dubina je oko 4m.
Vidikovac Borić se nalazi na 1680 m.n.v. Jezero Gornje bare se takođe nalazi u Nacionalnom parku Sutjeska, na 1550m.n.v
Planina Zelengora nalazi se u Bosni i Hercegovini, u sklopu Nacionalnog parka Sutjeska. Poznata je po brojnim pasnjacima I jezerima koja su smeštena u samim podnožijima njenih vrhova: Gornje i Donje Bare, Orlovačko, Kotlaničko, Štirinsko, Borilovačko, Crno i Bijelo jezero.

Posjeta jezeru Donje Bare i laganom šetnjom  stazom u dužini 400m koja vodi ka ivici kanjona Sutjeske, dolazimo do vidikovca Borić. Sa ovog mjesta se vidi cijeli kanjon i planine Vučevo, Maglić, Volujak, prašuma Perućica, Dragoš sedlo i Prijevor, dolina Tjentišta, ostaci starih gradova Vratar i Vratac, kao i Kosman.

Jezero Gornje bare je udaljeno 1.5km sjeverozapadno od jezera Donje bare. Jezero Gornje bare je dugo 150m a široko 80m, najveća dubina mu je 2m.

Ovu aktivnost je moguće kombinovati sa drugim aktivnostima u našoj ponudi.

Kontaktirajte nas i zajedno ćemo kreirati najzubudljiviji višednevni aranžman. Planinarsku turu „Donje bare- Borić – Gornje bare“ preporučujemo u trodnevnom aranžmanu (3 dana, 2 noćenja) u kombinaciji sa raftingom na Tari.