Skip to main content
kamp-sutjeska-jahanje-konja

Jahanje konja

Jahanje konja je aktivnost koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa smo za sve ljubitelje ovih plemenitih životinja pripremili jednodnevne ture jahanja konja u NP “Sutjeska”.
Jahanje konja je dobra forma vježbanja koja ima prednosti i po kardiovaskularni sistem i mišićnu kondiciju. Iako se može činiti da jahač ne radi ništa fizički dok jaše, sat ove aktivnosti može sagorjeti isti broj kalorija kao i 30 minuta trčanja ili vožnje bicikla. Dakle, sve prednosti po zdravlje povezane sa sudjelovanjem u čestim kardiovaskularnim vježbama su postignute i sa jahanjem.

Pregled aranžmana

Nakon dolaska u naš kamp u dogovorenom terminu slijedi transport zainteresovanih učesnika do sela Vrbnica nakon čega nas čeka uzbudljiv dan na Zelengori, jednoj od najljepših planina Bosne i Hercegovine. Ono po čemu je Zelengora prepoznatljiva jesu njena bistra glacijalna jezera, smještena u podnožjima vrhova: Gornje i Donje Bare, Orlovačko, Kotlaničko, Štirinsko, Borilovačko, Crno i Bijelo jezero. Najviši vrh Zelengore je Bregoč (2015m).

Bez brige ukoliko ste početnik, staze su predviđene za početnike, prije polaska dobićete sva uputstva neophodna da ovaj dan provede uživajući u nepreglednoj ljepoti Zelengore.

Nakon završetka aranžmana slijedi transport učesnika do našeg kampa na Tjentištu gdje se aranžman završava.

Ovu aktivnost je moguće kombinovati sa drugim aktivnostima u našoj ponudi.

Kontaktirajte nas i zajedno ćemo kreirati najzubudljiviji višednevni aranžman. Jahanje konja (Vrbnica) preporučujemo u trodnevnom aranžmanu (3 dana, 2 noćenja) u kombinaciji sa planinarenjem.