Skip to main content

Prašuma Perućica

2 dana / 1 noćenje

OPŠTE INFORMACIJE

Prašuma Perućica je strogo čuvana površina Nacionalnog Parka Sutjeska koja zauzima područje od 14,34 kilometara kvadratnih.
Prema tvrdnjama naučnika sa Univerziteta Yale, Perućica nudi jedinstvenu studiju o ulozi prašuma u globalnom ciklusu ugljika, s obzirom da je ona jedna od posljednjih prašuma u urbanoj Evropi, što je čini savršenom prirodnom laboratorijom.
Zbog svoje ljepote i bogatstva, 1952. godine prašuma je proglašena strogo zaštićenim dijelom prirode koji se isključivo koristi za naučne i obrazovne svrhe, dok je 1954. godine stavljena pod zaštitu države kao prirodni rezervat.

PREGLED ARANŽMANA

Dan 1

Dolazak u kamp "Sutjeska" na Tjentištu u poslijepodnevnim satima, raspremanje i večera. Uveče se družimo uz muziku u našem restoranu. Naši uposleni će Vam predočiti raspored aktivnosti za naredni dan.

Dan 2

Nakon doručka, terenskim vozilima, u pratnji licenciranog vodiča idemo ka Nacionalnom parku “Sutjeska”.
Slijedi posjeta prašumi Perućici. Prašuma Perućica je jedna od rijetkih sačuvanih prašuma u Evropi, strogo čuvana površina Nacionalnog Parka Sutjeska, koja zauzima područje od 14,34 kilometara kvadratnih. Prašuma je iznimno bogata florom i faunom, registrovano je preko 170 vrsta drveća i grmlja. Uživaćete u prelijepim prizorima, a jedan od njih je i vodopad Skakavac, koji se nalazi u srcu prašume, a visok je preko 70 metara.

Nakon Perućice slijedi visoravan Prijevor. Na Prijevoru postoji prostrana zaravan pogodna za parkiranje većeg broja vozila. Ispod puta u pravcu Tjentišta, na udaljenosti oko par desetina metara od parkinga, nalazi se izvor ledene vode, dok se u pravcu Maglića nalazi nekoliko planinskih koliba. Sa Prijevora se pruža nestvaran pogled na planinske masive Maglić, Zelengoru, Volujak, Bioč.

HRANA

U našem restoranu ćete imati priliku probati razne specijalitete iz naših krajeva. Ukusna domaća hrana po kojoj ćete pamtiti Vaš boravak u našem kampu svakodnevno se priprema od svježih sastojaka a neka od jela su musaka, sarma, pite ispod sača, domaći sir i kajmak, jagnjetina ispod sača i mnoga druga jela.
Vodimo računa i o potrebama i zahtjevima naših gostiju, pa smo tako pripremili i poseban meni za vegane i vegetarijance. Pri dolasku u naš kamp ili prilikom rezervacije bitno je samo da nas napomenete i naš chef će se pobrinuti da i ostali "malo probaju" Vaše jelo.

SMJEŠTAJ

Ukupno 90 ležajeva raspoređeno je u smještajne jedinice. Kada su u pitanju bungalovi, u ponudi imamo dvokrevetne, četverokrevetne i osmokrevetne bungalove na dvije etaže. Osmokrevetni bungalovi pogodni su za porodice i veće grupe, privatno kupatilo nalazi se na prvom spratu.
Takođe, kamp posjeduje šest apartmana sa privatnim kupatilom, koji se nalaze u glavnom objektu, iznad restorana.

Lokacija

GPS Koordinate našeg kampa: Latitude: 43.370527 Longitude: 18.701239

Ovaj aranžman UKLJUČUJE

  • Smještaj u bungalovima
  • Usluga licenciranog vodiča
  • Transport
  • Obroci

OPCIONALNO

  • 100€ za odlazak do vodopada u prašumu Perućicu

Ovaj aranžman NE UKLJUČUJE

  • Taksa za Nacionalni park od 5€
Napravite rezervaciju

Pratite nas na Instagramu