Skip to main content

Trnovačko jezero

2 dana / 1 noćenje

OPŠTE INFORMACIJE

Trnovačko jezero se nalazi u neposrednoj blizini granice Crne Gore i BiH. Jezero je sa istoka, zapada i juga okruženo planinama Maglić, Volujak, Bioč te Trnovački Durmitor, Kom, Zgura i druge. Polazna tačka je naš kamp na Tjentištu, a terenskim vozilima sve goste, koji izraze želju da posjete ovo smaragdno jezero u obliku srca, prebacujemo do visoravni Prijevor, odakle se put nastavlja pješice kroz Suvu jezerinu pa sve do samog jezera. Za prelazak od Prijevora do Trnovačkog jezera potrebno nam je oko dva i po sata, a dužina staze je pet kilometara.

PREGLED ARANŽMANA

Dan 1

Dolazak u kamp "Sutjeska" na Tjentištu u poslijepodnevnim satima, raspremanje i večera. Uveče se družimo uz muziku u našem restoranu. Naši uposleni će Vam predočiti raspored aktivnosti za naredni dan.

Dan 2

Nakon doručka svi učesnici aranžmana kreću u avanturu našim terenskim vozilima ka Prijevoru. Pravimo pauzu u prašumi Perućici. Sa proširenja na putu u Dragoš selu vijuga pješačka staza duga oko 200m do uređenog vidikovca, sa kojeg je odličan pogled na vodopad Skakavac. Put od Dragoš sela nastavlja dalje u pravcu Maglića (Prijevora). Prijevor (1.668 mnm) je prostrani, zaravnjeni brijeg podno najvišeg vrha Maglića sa zapadne strane. Nastavljamo put ka Trnovačkom jezeru, kroz Suvu jezerinu, a ovo putovanje potrajaće oko dva i po sata sa pauzama i dugo je 5km.

Trnovačko jezero mnogi smatraju najljepšim planinskim jezerom u Crnoj Gori, a u svijetu je prepoznatljivo i kao „heart-shaped lake“ odnosno jezero u obliku srca. Taj srcoliki oblik i smaragdno zelena boja oduševiće sve koji ga posjete. Trnovačko jezero je dugo oko 800m a širine do 700 m, a dubine oko 9 m. Na jezeru pravimo pauzu za odmor i kupanje, fotografisanje, nakon čega krećemo nazad. Po povratku u kamp goste očekuje ukusna domaća hrana koja će Vam pomoći da obnovite energiju. Nakon ručka aranžman je završen. Do sledećeg puta!

HRANA

U našem restoranu ćete imati priliku probati razne specijalitete iz naših krajeva. Ukusna domaća hrana po kojoj ćete pamtiti Vaš boravak u našem kampu svakodnevno se priprema od svježih sastojaka a neka od jela su musaka, sarma, pite ispod sača, domaći sir i kajmak, jagnjetina ispod sača i mnoga druga jela.
Vodimo računa i o potrebama i zahtjevima naših gostiju, pa smo tako pripremili i poseban meni za vegane i vegetarijance. Pri dolasku u naš kamp ili prilikom rezervacije bitno je samo da nas napomenete i naš chef će se pobrinuti da i ostali "malo probaju" Vaše jelo.

SMJEŠTAJ

Ukupno 90 ležajeva raspoređeno je u smještajne jedinice. Kada su u pitanju bungalovi, u ponudi imamo dvokrevetne, četverokrevetne i osmokrevetne bungalove na dvije etaže. Osmokrevetni bungalovi pogodni su za porodice i veće grupe, privatno kupatilo nalazi se na prvom spratu.
Takođe, kamp posjeduje šest apartmana sa privatnim kupatilom, koji se nalaze u glavnom objektu, iznad restorana.

Lokacija

GPS Koordinate našeg kampa: Latitude: 43.370527 Longitude: 18.701239

Ovaj aranžman UKLJUČUJE

  • Smještaj u bungalovima
  • Usluga licenciranog vodiča
  • Transport
  • Obroci

Ovaj aranžman NE UKLJUČUJE

  • Taksa za Nacionalni park od 5€

Cijena od €69 po osobi

Napravite rezervaciju

Pratite nas na Instagramu