Skip to main content

Donje Bare –  Borić – Gornje Bare

2 dana / 1 noćenje

OPŠTE INFORMACIJE

Planina Zelengora jedna je od najljepših planina u Bosni i Hercegovini. Zelengora se nalazi u sklopu Nacionalnog parka "Sutjeska", obogaćena je nepreglednim zelenim prostranstvima, šumom i brojnim pašnjacima. Ono po čemu je Zelengora prepoznatljiva jesu njena bistra glacijalna jezera, smještena u podnožjima vrhova: Gornje i Donje Bare, Orlovačko, Kotlaničko, Štirinsko, Borilovačko, Crno i Bijelo jezero.
Najviši vrh Zelengore je Bregoč (2015m).

PREGLED ARANŽMANA

Dan 1

Dolazak u kamp "Sutjeska" na Tjentištu u poslijepodnevnim satima i smještaj u bungalove, noćenje. Naši uposleni će Vam predočiti raspored aktivnosti za naredni dan.

Dan 2

U jutarnjim časovima teretnim vozilima iz pravca Tjentišta idemo prema jezeru Donje Bare, koje je od našeg kampa udaljeno dvadesetak kilometara. Vozilima prilazimo na par stotina metara od jezera, a zatim se spuštamo do samog jezera i planinske kuće. Donje Bare je jezero koje se nalazi u sjeveroistočnom djelu Zelengore, na visini od 1490m. Dugačko je oko 200m, široko 140m, a najveća izmjerena dubina je oko 4m.

Vidikovac Borić se nalazi na 1670 mnv. Od jezera Donje bare stazom u dužini od 400m, koja vodi ka ivici kanjona Sutjeske, dolazimo do vidikovca Borić. Sa ovog mjesta pruža se prekrasan pogled na cijeli kanjon, planine Vučevo, Maglić, prašumu Perućicu, Prijevor, dolinu Tjentišta, ostatke starih gradova Vratar, Vratac i Kosman.

Jezero Gornje bare udaljeno je 1,5km sjeverozapadno od jezera Donje bare. Do samog jezera stiže se pješice za tridesetak minuta, pravcem sjeverozapadno od jezera Donje bare. Jezero Gornje bare dugo je 150m, široko 80m, a najveća dubina mu je 2m.

HRANA

U našem restoranu ćete imati priliku probati razne specijalitete iz naših krajeva. Ukusna domaća hrana po kojoj ćete pamtiti Vaš boravak u našem kampu svakodnevno se priprema od svježih sastojaka a neka od jela su musaka, sarma, pite ispod sača, domaći sir i kajmak, jagnjetina ispod sača i mnoga druga jela.
Vodimo računa i o potrebama i zahtjevima naših gostiju, pa smo tako pripremili i poseban meni za vegane i vegetarijance. Pri dolasku u naš kamp ili prilikom rezervacije bitno je samo da nas napomenete i naš chef će se pobrinuti da i ostali "malo probaju" Vaše jelo.

SMJEŠTAJ

Ukupno 90 ležajeva raspoređeno je u smještajne jedinice. Kada su u pitanju bungalovi, u ponudi imamo dvokrevetne, četverokrevetne i osmokrevetne bungalove na dvije etaže. Osmokrevetni bungalovi pogodni su za porodice i veće grupe, privatno kupatilo nalazi se na prvom spratu.
Takođe, kamp posjeduje šest apartmana sa privatnim kupatilom, koji se nalaze u glavnom objektu, iznad restorana.

Lokacija

GPS Koordinate našeg kampa: Latitude: 43.370527 Longitude: 18.701239

Ovaj aranžman UKLJUČUJE

  • Smještaj u bungalovima
  • Usluga licenciranog vodiča
  • Transport
  • Smještaj u bungalovima
  • Usluga licenciranog vodiča
  • Večera, doručak i lunch paket tokom izleta
  • Transport

Ovaj aranžman NE UKLJUČUJE

  • Taksa za Nacionalni park od 5€
Napravite rezervaciju

Pratite nas na Instagramu