Skip to main content

Planina Maglić

2 dana / 1 noćenje

OPŠTE INFORMACIJE

Maglić je dinarska planina koja se nalazi na granici Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a ujedno je i planina sa najvišim vrhom u BiH (2386m). Planina je omeđena rijekom Sutjeskom na zapadu, planinom Volujak na jugozapadu, rijekama Drinom i Pivom na sjeveroistoku, te planinom Bioč na jugoistoku.
Uspon na Maglić je zbog pejzaža kojima se prolazi jedan od najljepših, ali zbog dužine staze i velike visinske razlike, jedan od najtežih uspona. Glavni vrh Maglića, kao i istureni vidikovac Mali Maglić, ili samo Maglić, nadnosi se nad prostor prašume Perućice, tog jedinstvenog rezervata flore i faune, na čijem dnu se nalazi vodopad Skakavac, koji se u srcu prašume obrušava sa stijene visoke preko 70 metara.

PREGLED ARANŽMANA

Dan 1

Dolazak u kamp "Sutjeska" na Tjentištu u poslijepodnevnim satima, raspremanje i večera. Uveče se družimo uz muziku u našem restoranu. Naši uposleni će Vam predočiti raspored aktivnosti za naredni dan.

Dan 2

Nakon tradicionalnog doručka, svi učesnici programa će se zaputiti do visoravni Prijevor sa našim terenskim vozilima, nakon čega slijedi uspon na najviši vrh Bosne i Hercegovine, Maglić.
Masiv Maglića lijep je i impresivan sa svih strana. Na tri strane stijene su veoma strme i neprohodne, dok je samo sa jugoistoka pristup lakši preko dugačkog grebena. Prelijepa je njegova jugoistočna velika stjenovita gromada iznad travnate visorovani Prijevor, dok se njegove sjeverozapadne stjenovite litice bukvalno vertikalno obrušavaju na bosanskoj strani. U toku obilaska bićete u prilici da zabilježite fenomenalne kadrove, a za sva pitanja se obratite našim vodičima.

HRANA

U našem restoranu ćete imati priliku probati razne specijalitete iz naših krajeva. Ukusna domaća hrana po kojoj ćete pamtiti Vaš boravak u našem kampu svakodnevno se priprema od svježih sastojaka a neka od jela su musaka, sarma, pite ispod sača, domaći sir i kajmak, jagnjetina ispod sača i mnoga druga jela.
Vodimo računa i o potrebama i zahtjevima naših gostiju, pa smo tako pripremili i poseban meni za vegane i vegetarijance. Pri dolasku u naš kamp ili prilikom rezervacije bitno je samo da nas napomenete i naš chef će se pobrinuti da i ostali "malo probaju" Vaše jelo.

SMJEŠTAJ

Ukupno 90 ležajeva raspoređeno je u smještajne jedinice. Kada su u pitanju bungalovi, u ponudi imamo dvokrevetne, četverokrevetne i osmokrevetne bungalove na dvije etaže. Osmokrevetni bungalovi pogodni su za porodice i veće grupe, privatno kupatilo nalazi se na prvom spratu.
Takođe, kamp posjeduje šest apartmana sa privatnim kupatilom, koji se nalaze u glavnom objektu, iznad restorana.

Lokacija

GPS Koordinate našeg kampa: Latitude: 43.370527 Longitude: 18.701239

Ovaj aranžman UKLJUČUJE

  • Smještaj u bungalovima
  • Usluga licenciranog vodiča
  • Transport
  • Obroci

Ovaj aranžman NE UKLJUČUJE

  • Taksa za Nacionalni park od 5€

Cijena od €94 po osobi

Napravite rezervaciju

Pratite nas na Instagramu